Бившият пилот на Ферари Жан Алези смята, че Фелипе Маса ще допусне грешка, ако се завърне във Формула 1, въпреки че още през септември миналата година обяви отказването си. 

От Уилямс обаче искат отново да го имат на разположение, тъй като предпочитат опитен човек в отбора до младия Ланс Строл, след като Валтери Ботас изглежда все по-близо до Мерцедес. Според Алези обаче, това би било грешка от страна на Маса. 

„Честно казано смятам, че той би сбъркал. Фелипе се отказа. Обърна нова страница в живота си. А какво ще стане, ако се окаже, че Уилямс не са достатъчно бързи?“ коментира Алези пред „Гадзета дело Спорт“. Той коментира и поводът за всичко това, а именно отказването на Нико Розберг дни, след като спечели титлата. 

„Първоначално реакцията ми бе като на Ники Лауда – останах изненадан и ядосан. Наистина не разбрах логикага в това решение да се откажеш в седмицата, в която си станал световен шампион. След това обаче се замислих, че има и нещо друго. Сетих се за Сена, който заяви, че ще бъде напълно отдаден на Уилямс и работи здрано, но в крайна сметка загина. Може би Нико просто не приема състезанията по същия начин“ изтъкна италианецът.