Световната №1 Серина Уилямс се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Шампионката от 2002 година Уилямс загуби първи сет в турнира, но все пак се наложи над победителката от 2009 година Светлана Кузнецова с 6:1, 3:6, 6:3 след малко повече от два часа игра.

Серина взе безапелационно първия сет, но във втората част рускинята поведе с 4:0 и удържа аванса си, за да изравни резултата, информира БТА.

Светлана дръпна с 2:0 и имаше две възможности да пробие за 3:0 гейма в решаващия трети сет, но не успя да се възползва. Постепенно американката отново започна да доминира и обърна до 5:2 в своя полза, което се оказа решаващо за изхода на двубоя.

Така за място на финала тя ще се изправи срещу поставената под номер 5 и финалистка от миналата година Сара Ерани, която надделя над четвъртата в схемата Агниешка Радванска (Полша) с 6:4, 7:6 (6) за близо два часа игра.

26-годишната италианка направи решаващ пробив в седмия гейм, след което удържа аванса си и спечели първия сет.

Във втората част Радванска дръпна с 3:1, но с три поредни гейма Ерани обърна до 4:3 в своя полза. При 5:4 италианката сервираше за мача, но се провали.

Така се стигна до тайбрек, който протече изключително оспорвано, но в крайна сметка Ерани спечели с 8:6 точки, за да триумфира.