6-кратният носител на трофея Роджър Федерер продължава с убедителните си изяви в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън и все по-категорично поглежда към заветната седма титла от надпреварата.

Швейцарецът, който в първия кръг отвя испанеца Алберт Рамос, преди минути записа нова разгромна победа, като този път негова жертва стана италианецът Фабио Фонини, отстранен след 3:0 сета, в отделните части 6/1, 6/3, 6/2.

Както и самият резултат показва интрига в двубоя изобщо нямаше, като зрителите на централния корт на “Ол Инглънд клъб”, между които бе и принц Чарлз и съпругата му Камила, просто се наслаждаваха на продукцията на Маестрото.

Само за 23 минути Федерер стигна до категоричното 6/1 в първата част. За втория сет на швейцареца му бяха необходими “цели” 27 минути, за да го затвори в своя полза, а финалният акорд от неговата лекция днес трая 24 минути.

Така след час и 14 минути общо на корта и впечатляващите 35 уинъра Роджър Федерер се класира за третия кръг на турнира, където очаква победителя от двойката Майкъл Ръсел – Жулиен Бенето.

Междувременно за третия кръг на Уимбълдън се класира и аржентинецът Хуан Монако, който в изключително оспорван двубой успя да се наложи с 3:1 сета над французина Жерами Шарди.

Статистиката от двубоя на Федерер:

Федерер   Фонини
68 1-ви сервис % 74
13 Асове 1
2 Двойни грешки 0
8 Непредизвикани грешки 12
35 Уинъри 18
 6/8 Възможности за пробив  0/0
84 Общо спечелени точки 49
  Времетраене: 1.14 ч.