Настоящият носител на трофея Новак Джокович започна със стил защитата на титлата си от Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди малко, сърбинът, който е поставен под номер 1 в основната, преодоля с лекота бившият лидер в световната ранглиста Хуан Карлос Фереро с 3:0 сета, в отделните части 6/3, 6/3, 6/1.

Двубоят бе от така наречените абсолютно рутинни срещи за Ноле, който от първата до последната минути изцяло контролираше събитията на корта, стигна до 6 пробива, не позволи на своя съперник да го застраши нито за миг и напълно резонно стигна до крайния успех след по-малко от два часа игра.

Така в следващия кръг от надпреварата Новак Джокович ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между младата надежда на американския тенис Райън Харисън и тайванеца Йен-Сун Лу, които играят по-късно днес.

Междувременно станахме свидетели и на първата сериозна изненада в турнира и тя дойде от корт номер 2, където рускинята Елена Веснина успя да изхвърли от надпреварата 5-кратната носителка на трофея и бивша номер 1 Винъс Уилямс с разгромен успех с 6/1, 6/3.

Американката започна отчайващо двубоя, като след първите 20 минути вече изоставаше с 0/5, успя да стигне до пробив и да намали пасива си, но за нещо повече в първата част не й достигнаха силите. Във втория сет Веснина отново имаше инициативата, стигна до ранен пробив и така напълно заслужено записа една от най-престижните победи в своята кариера.

Резултати:

І кръг:        
 /мъже/        
         
Фернандо Вердаско 7 6 7  
Джими Ванг 6 4 5  
         
Грега Земля 6 3 7 6
Джош Гудлоу 4 6 6 4
         
Жюлиен Бенето 6 7 7  
Жил Мюлер 2 5 6  
         
Ришар Гаске 6 6 6  
Тобиас Камке 2 2 2  
         
Михайл Южни 4 6 6 6
Доналд Янг 6 3 2 3