Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров записа втора поредна победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 625 300 евро.

След успеха си вчера над Боби Рейнолдс (САЩ), преди минути младият ни талант пречупи съпротивата и на поставения под номер 14 в основната схема Жил Мюлер, като за 77 минути игра стигна до победното 7/6, 6/4.

Двубоят започна напълно според предварителните очаквания – с тотално надмощие на сервиращите, като в тези минути направи впечатление изключително стабилното представяне на българина, който загуби в първата част само 5 разигравания при собствен сервис.

В осмия гейм Мюлер поведе с 40:0, но след серия от отлични отигравания Григор успя да изравни резултата, а малко по-късно да стигне и до първата си възможност за пробив.

За съжаление хасковлията не успя да реализира, но пък за сметка на това бе блестящ в последвалия тайбрек, в който набързо поведе с 6:0, позволи на своя опонент да се измъкне от конфузната нула, а след това, при свой начален удар, стигна до категоричното 7:1.

В началото на втората част отново развитието бе гейм за гейм, но в деветия Гришо избухна, стигна до пробив на нула, а след това безпроблемно сервира за успеха в днешния двубой.

Така Димитров се класира за третия кръг на надпреварата в Куинс клъб, което му осигурява 20 точки за световната ранглиста и 8 900 евро от наградния фонд, а следващият му съперник най-вероятно ще бъде шампионът Анди Мъри. 

Статистиката от двубоя:

Димитров   Мюлер
77 1-ви сервис % 78
9 Асове 10
0 Двойни грешки 4
 1/2 Възможности за пробив  0/0
 72/125 Общо спечелени точки  53/125
  Времетраене: 1.17 ч.