Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров започна по най-добрия начин участието си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 625 300 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата, приключила преди малко, българинът отстрани с 2:0 сета преминалия през ситото на квалификациите Боби Рейнолдс (САЩ), в отделните части 6/3, 7/5.

Гришо стартира двубоя с нужната концентрация и въпреки че още в първия си сервис гейм трябваше да отразява точки за пробив, той се измъкна от критичната ситуация, а след броени минути вече водеше с 3/0.

Оттук до края на сета българинът не допусна авансът му да бъде заличен, като бе безупречен при началния си удар и само след около тридесетина минути игра стигна до необходимото му 6/3.

На старта на втората част изглеждаше така, сякаш Димитров окончателно е сломил съпротивата на Рейнолдс, повеждайки с два пробива за 3/0, но в този момент хасковлията реши да направи и невъзможното да върне интригата в срещата и за малко дори не успя.

Вместо да увеличи преднината си на 4/0 Григор загуби подаването, а в десетия гейм, в който сервираше за мача, нашият тенисист отново се пропука и позволи на американеца да изравни за 5/5.

За щастие експериментите на Гришо приключиха до тук и след два поредни гейма в своя полза първата ни ракета затвори мача и си осигури място във втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу представителя на Люксембург Жил Мюлер.

Статистиката от двубоя:

Димитров   Рейнолдс
53 1-ви сервис % 61
4 Асове 3
2 Двойни грешки 4
 4/15 Възможности за пробив  2/7
 81/148 Общо спечелени точки  67/148
  Времетраене: 1.28 ч.