Най-добрият наш тенисист в момента Григор Димитров продължава с великолепните си изяви в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Ница (Фр) с общ награден фонд 450 000 евро.

След трите си поредни победи в квалификациите, днес хасковлията записа и първи успех в основната схема, като за малко повече от час игра успя да срази с 2:0 сета представителя на Израел Дуди Села, в отделните части 7/5, 6/1.

Гришо започна вихрено срещата и за около десетина минути игра вече водеше с 3/0, като демонстрира отличен сервис, великолепен ретур и страхотни, плътни удари от основната линия.

Села се оттърси от първоначалното сцепление и спечели следващите си подавания, но в деветия гейм (при 5/3) Димитров имаше възможността да сервира сета. За съжаление точно в този момент Гришо се пропука, позволи на своя опонент да върне пробива, а в последствие и да изравни за 5/5.

В единадесетия гейм българинът бе безгрешен и с лекота спечели подаването си, а веднага след това отново натисна израелеца и за втори път проби подаването му, а с това сложи точка и на този толкова оспорван първи сет.

Във втората част вече картината на корта се промени коренно и нашият тенисист изцяло владееше положението, поведе със солидна преднина от 5/0, позволи на Села да се измъкне от конфузната нула, но веднага след това затвори мача в своя полза.

Така Гришо си осигури 32 точки за световната ранглиста и близо 7 000 евро от наградния фонд, а в спор за място на четвъртфиналите ще има честта да се изправи срещу втория в схемата Жил Симон, когото вече на два пъти изпусна да накаже – през 2009 година в Марсилия и Куинс.

Статистиката от двубоя:

Димитров   Села
63 1-ви сервис % 53
7 Асове 0
4 Двойни грешки 3
 4/12 Възможности за пробив  1/3
 66/112 Общо спечелени точки  46/112
  Времетраене: 1.08 ч.