Тазгодишното участие на най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова на супер турнира на землена настилка в Рим с общ награден фонд 2 166 400 долара приключи след само 68 минути игра

В среща от първия кръг на надпреварата във Вечния град пловдивчанката регистрира едно от най-тежките си поражения в своята кариера, след като бе прегазена от 57-та в света Ваня Кинг (САЩ) с 6/0, 6/1.

След многообещаващото начало на сезона и отличните игри в Хобърт, Цвети постепенно започна да пропада, както в ранглистата, така и като игрово поведение на корта, а днес бе много близо до това за първи път в своята кариера да си тръгне с “двоен лешник”.

Двубоят на корт номер 4 започна и се разви кошмарно за Пиронкова, която трябва да е благодарна на снизходителността на американката, позволила й при 6/0, 5/0 и сервис на Кинг, да стигне до пробив и да спечели гейма на частта.

Въпреки безобразното си представяне обаче българката ще си тръгне от италианската столица с 5 800 долара от наградния фонд, но няма как да добави точки за световната ранглиста и да очаква изкачване в подреждането на професионалистките.

Следващият турнир, за който Пиронкова е дала заявка за участие, е стартиращата следващата надпревара от категорията “Премиер” в Брюксел с общ награден фонд 637 000 долара.

Това ще бъде последният шанс пред първата ни ракета да запише повече от един състезателен двубой на землена настилка преди началото на втория за сезона турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.

Ето и статистиката от двубоя:

Кинг   Пиронкова
43 1-ви сервис % 59
0 Асове 0
0 Двойни грешки 3
 7/18 Възможности за пробив  1/2
 59/89 Общо спечелени точки  30/89
  Времетраене: 1.08 ч.