Втората ни ракета при мъжете Димитър Кутровски приключи с участието си на международния тенис турнир в Сан Хосе (Калифорния) с общ награден фонд 531 000 долара.

След 5-те си поредни победи (3 в квалификациите и 2 в основната схема), тази нощ, в среща от четвъртфиналната фаза на надпревара българинът допусна поражение от младата надежда на домакините Райън Харисън с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/4.

Двубоят на започна никак добре за Дими, който в първия сет така и не успя да се противопостави на своя опонент, допусна два безответни пробива и не успя нито веднъж да постави под напрежение американецът в собствените му сервис геймове.

Във втората част обаче срещата бе значително по-оспорвана, като в началото българинът дори поведе с ранен пробив за 2/0, на за съжаление бързо позволи на Харисън да заличи преднината му, а в последствие след още един пробив да сложи и точка на спора.

Така тази впечатляваща седмица за Дими в Калифорния приключи, но със сигурност втората ни ракета има от какво да е доволен, тъй като достигането му до най-добрите осем в Сан Хосе освен чека за 15 580 долара му донесе и 57 точки, които ще го изстрелят с повече от 100 места напред в световната ранглиста.

Статистиката от двубоя:

Кутровски

Харисън

58

1-ви сервис %

73

0

Асове

3

2

Двойни грешки

3

 1/1

Възможности за пробив

 4/8

 37/95

Общо спечелени точки

 58/95

Времетраене: 1.03 ч.