Димитър Кутровски записа първата си победа в основна схема на турнир от календара на АТР, след като преди минути се класира за втория кръг на надпреварата в Сан Хосе с общ награден фонд 531 000 долара.

Кутровски започна кампанията си в Калифорния с три победи в квалификациите, а днес в среща от първия кръг отстрани представителя на домакините Денис Лаола с 2:1 сета, в отделните части 6/7, 6/3, 7/6.

Срещата започна нервно и за двамата тенисисти, които си размениха по два бързи пробива в първата част, а в последвалия тайбрек късметът бе на страната на Лаола и след 9:7 той поведе в резултата.

Вторият сет обаче премина изцяло под диктовката на българина, който бе изключително стабилен в собствените си сервис геймове, реализира единствената си възможност за пробив, който бе напълно достатъчен за възстановяване статуквото на корта.

В заключителната трета част Дими поведе с ранен брейк, а в десетия гейм стигна до ситуация на сервира за мача, но точно в този момент нервите му не издържаха и той позволи на Лаола да остане в срещата.

За щастие втората ни ракета не допусна срив в представянето си, докара нещата до тайбрек, в който бе по-настоятелен и след 7:3 сложи точка на спора.

Така Кутровски си осигури 32 точки за световната ранглиста, а в следващия кръг ще има удоволствието да премери сили с един от топ тенисистите в момента – водача в схемата Гаел Монфис.

Статистката от двубоя:

Кутровски

Лаола

64

1-ви сервис %

61

5

Асове

15

6

Двойни грешки

4

 5/7

Възможности за пробив

 4/6

 114/220

Общо спечелени точки

 106/220

Времетраене: 2.06 ч.