Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на супер турнира от категорията “Премиер” в Париж с общ награден фонд 637 000 долара.

След великолепната си победа на старта над световната номер 9 На Ли, днес младата пловдивчанка тотално разочарова и допусна конфузно поражение от 51-та в световната ранглиста Клара Закопалова с 0/6, 3/6.

Срещата започна кошмарно за Цвети, която допусна пробив още в първия гейм, а след това не оказа съпротива на Закопалова и чехкинята спечели с лекота подаването си на нула.

В тези първи минути направи впечатление, че Закопалова добре си е подготвила домашното и натискаше само форхенда на нашата състезателка, което й донесе търсения дивидент и чехкинята влезе в серия от шест поредни гейма, с която нанесе сериозен удар по самочувствието на Пиронкова.

Въпреки че в паузата между двата сета Цвети напусна корта в опит да се оттърси от напрежението и да промени случващото се на полето и втората част не започна много обнадеждаващо, след като Закопалова за четвърти път проби българката и удължи серията си на 7 поредно спечелени гейма.

Едва в осмия гейм Пиронкова най-накрая се пробуди и успя да стигне до брейк, а след това дори се пребори за подаването си и поведе с 2/1.

За съжаление Цвети не се възползва от тази благоприятна мини-ситуация, нервните изблици продължиха, а грешките от ракетата й не преставаха и тя отново предостави изцяло инициативата на своята противничка, което на практика уби и малкото останала интрига в двубоя.

Така след само 64 минути игра българката загуби безславно този двубой и пропусна поредната великолепна възможност да направи така дългоочаквания пробив в турнирите от тази категория.

Ето и статистиката:

Закопалова

Пиронкова

61

1-ви сервис %

58

0

Асове

1

2

Двойни грешки

2

 6/15

Възможности за пробив

 1/1

 62/101

Общо спечелени точки

 39/101

Времетраене: 1.04 ч.