Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Хобърт (Австрл) с общ награден фонд 220 000 долара.

След измъчената си победа вчера над квалификантката Хедър Уотсън, преди минути, в среща от втория кръг на надпреварата, българката отстъпи с 0:2 сета пред Анна Чекветадзе (Рус) в отделните части 3/6, 2/6.

Двубоят започна с около един час закъснение, заради изсипалия се дъжд над Хобърт, но при неговото подновяване Цвети изглеждаше само тялом на корта, тъй като в първите 15-ина минути рускинята си правеше каквото си поиска и набързо дръпна с 5/0.

Последва моментно пробуждане от страна пловдивчанката, която върна два от допуснатите пробиви и намали на 3/5, но веднага след това за пореден път загуби подаването си, а с това и надеждите за нещо повече в първия сет.

На старта на втората част Чекветадзе поведе с 2/0, но Пиронкова успя веднага да изравни, като на моменти демонстрира желание за игра и измъкна 1-2 продължителни разигравания, но с това се изчерпа всичко положително в този мач за българката, която допусна нейната опонентка да влезе в серия от четири поредни гейма, с която да сложи точка на този крайно непривлекателен двубой.

Така Пиронкова приключи участието си в Хобърт със заработени близо 3 000 добала от наградния фонд и 30 точки за световната ранглиста, като следващото й участие на започващото след броени дни Открито първенство на Австралия в Мелбърн.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

Чекветадзе

62

1-ви сервис %

66

1

Асове

3

4

Двойни грешки

4

 3/5

Възможности за пробив

 7/10

 39/97

Общо спечелени точки

 58/97

 

Времетраене: 1.04 ч.