Австралийският тенисист Ник Кирьос обяви завръщането си на тенис кортовете след близо две години отсъствие. Той направи това в гостуването си в австралийското предаване Code Sports на телевизия News Corp.

Кирьос ще се завърне на корта на демонстративен турнир през декември в Абу Даби. Бившият номер 13 в света отпадна от световната ранглиста, след като бе под номер 470 през октомври 2023. Той е изиграл едва един мач в последните две години, като имаше контузии на коляното, на ходилото и на китката.

"Връщам се, защото има нещо, което ме тегли към играта. Мисля, че ме обявиха за скандален, защото съм малко извън кръга на играчите, които се смятам за нормални тенисисти", каза Кирьос.

Австралиецът, който работеше като коментатор за ESPN в периода на отсъствието си, има загубен финал на "Уимбълдън" през 2022 от сърбина Новак Джокович.

"Единственото нещо, което целя в момента е да спечеля турнир от Големия шлем. Мисля, че само това може да накара хората да млъкнат. Това ще бъде основната ми мотивация", каза още Ник Кирьос.