Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров записа втора поредна победа на международния тенис турнир на твърда настилка в Стокхолм с общ награден фонд 600 000 евро.

След като на старта на кампанията си в шведската столица младият хасковлия не остави шансове на американеца Райън Суитинг, преди броени минути той успя да вземе скалпа и на поставения под номер 4 в основната схема Хуан Игнасио Чела – 6/2, 5/7, 6/1.

Гришо започна срещата леко напрегнат и имаше известни колебания в първия си сервис гейм, но успя да намери ритъма си на игра и не допусна ранен пробив.

Дори на против след 2/2 Димитров влезе във великолепна серия от шест последователно спечелени гейма, с която не само че успя да спечели първия сет, но поведе с ранен пробив и във втория.

За съжаление точно в този момент първата ни ракета за пръв път се пропука при свой начален удар и позволи на аржентинеца да се върне в мача, като оттук до края на втората част Чела имаше леко предимство и след пробив в последния възможен момент възстанови статуквото на корта.

За щастие в заключителния трети сет Димитров демонстрира изключителна зрялост и воля за победа, натисна здраво своя противник от самото начало и не остави никакви съмнения в превъзходството си, като след категоричното 6/1 сложи точка на спора и си осигури място на четвъртфиналите на надпреварата.

Там младият българин ще се изправи срещу друг представител на т.нар. “нова генерация” в модерния тенис – Милош Раонич, който вчера отстрани германеца Филип Пецшнер.

С достигането си до тази фаза от турнира Григор Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 15 730 евро от наградния фонд.

Ето и статистиката от двубоя:

Димитров

Чела

68

1-ви сервис %

57

5

Асове

0

1

Двойни грешки

2

 6/10

Възможности за пробив

 3/4

 85/149

Общо спечелени точки

 64/149

Времетраене: 1.49 ч.