Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров отпадна още на старта на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Пекин с общ награден фонд 2 100 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата българинът бе надигран с 2:0 сета от поставения под номер 1 в основната схема Жо-Вилфред Цонга, в отделните части 7/6, 7/5

Както и преди няколко дни в сблъсъка си срещу Анди Мъри в Банкок, Григор влезе в двубоя максимално концентриран и затрудни сериозно Цонга в първите му два сервис гейма, но за съжаление до пробив така и не успя да стигне.

За щастие този път първата ни ракета бе изключително стабилен при собствените си подавания и не допусна наивен брейк, което логично доведе нещата до тайбрек, в който хасковлията подцени и сбърка две сравнително лесни топки в близост до мрежата, позволявайки на французина да измъкне първата част.

В интерес на истината обаче трябва да отбележим, че в този начален сет Григор игра на изключително високо ниво и само значително по-големият опит и рутината на Цонга му помогнаха да поведе в резултата.

Вторият сет обаче стартира по възможно най-лошия сценарий за Димитров – с ранен пробив и пасив от 0/2, който нашият тенисист с много борба успя да заличи в шестия гейм и да изравни за 3/3.

За съжаление в 11-я гейм Григор отново загуби подаването, с което на практика и мача и след само една изиграна среща напуска турнира в Пекин.

Eто и статистиката от двубоя:

Цонга

Димитров

63

1-ви сервис %

67

9

Асове

7

3

Двойни грешки

0

 2/4

Възможности за пробив

 1/3

 73/143

Общо спечелени точки

 70/143

 

Времетраене: 1.49 ч.