В сръбския лагер изригнаха срещу съдиите след драматичната загуба от САЩ в полуфинала на Олимпиадата в Париж. 

Балканският тим бе близо до невероятна победа, но невероятна последна четвърт на американците все им донесе успеха. Сърбите  обаче не бяха никак доволни от реферите. 

„Бесен съм, защото не получихме необходимото уважение. Не може най-добрият играч в света (Йокич) да стреля само 4 наказателни удара за 37 минути. Богдан Богданович бе само веднъж на линията и това е странно. Не искам да омаловажам тяхната победа, но просто не получихме нужния респект и това ме ядоса. Казах  на момчетата, че ако си мълчат и играят здраво съдиите ще ги наградят, но това не стана“ заяви треньорът Светислав Пешич. 

Богданович също негодуваше и отчете липсата на комуникация с арбитрите. „Опитахме се да говорим с тях, но те просто ни обръщаха гръб. Американците нямат нужда от подобна подкрепа. Много често бяхме хващани с ръци, но съдиите не свиреха нищо“ ядосваше се той. 

„Не спряхме да се борим и в края исках да победим и срещу съдиите. Имаше доста отсъждания, които можеха да бъдат свирени различно. В крайна сметка имахме възможности, които пропуснахме и това се случва в баскетбола. Трудно е, но не се отказахме до последно“ добави той.