Националният отбор по баскетбол на САЩ не трябва да бъде пуснат обратно в страната, ако не успее да спечели златото в Париж. 

Това се пошегува легендата Чарлз Баркли ден преди началото на 1/4финалите на Олимпиадата, където звездите от НБА ще играят с Бразилия. 

„Ние разполагаме с най-добрият отбор, така че ако те загубят просто не можем да ги пуснем да се върнат. Нямаме извинения и оправдания при провал. Това, което трябва да направят е просто да играят здраво и за отбора“ заяви двукратният златен олимпийски шампион в подкаста на Пол Джордж. 

„На 100% останалите национални отбори са станали по-добри, но въпреки това не са по-добри от Съединените щати. Жокера (Йокич), Янис (Антетокумпо), Шей (Гилджъз-Аликзандър) и Лука (Дончич) са велики играчи. Ние обаче имаме 10-те най-добри играчи за всеки мач, защото никой отбор не може да пусне от пейката Джейсън Тейтъм или Джру Холидей. Никой отбор не разполага с толкова силни баскетболисти като резерви. Ние просто сме най-добрите и то с разлика“ добави Сър Чарлз, който бе част от знаменития оригинален Дрийм Тийм. 

Щатите, в чийто състав са ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри, Кевин Дюрант и Джейсън Тейтъм играят с Бразилия утре вечер от 22:30 българско време. Другите мачове са: Германия – Гърция от 12:00, Сърбия – Австралия – от 15:30 и Франция – Канада от 19:00.