Както се очакваше суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс обяви, че ще остане в Лигата за своя 21-и сезон. 

След загубата на ЛА Лейкърс във финала на Западната конференция през май от Денвър, Краля намекна, че може и да се откаже. Сега обаче потвърди, че ще стане 6-ият играч в историята с поне 21 сезона. Останалите са Дирк Новицки, Кевин Гарнет, Роберт Периш, Кевин Уилис и Винс Картър. 

„Не ме интересува колко точки ще вкарам или какво мога или не на паркета. За мен големият въпрос е: Мога ли да играя без да мамя играта? Денят, в който не мога да дам всичко, което имам, ще бъде този, ще приключа. За радост този ден не е сега“ заяви ЛеБрон при получаването на наградата ESPY за това, че се превърва в най-добър реализатор в историята на НБА, като надмина Карим Абдул-Джабар. 

На церемонията в Лос Анджелис присъстваха съпругата му Савана, както и трите им деца: 18-годишният Брони, 16-годишният Брайс и 12-годишната Жури. Джеймс никога не е крил желанието си да играе заедно с най-големия си син, което за да се случи, ще трябва да остане в Лигата и през 2024-25. 

„Искам да използвам възможността да кажа нещо, което няма да се изморя да потварям. Обичам баскетбола. През тези 20 години, както и преди това, никога не съм лъгал играта и не съм приемал нищо за даденост. Винаги съм давал всичко заради себе си, великите играчи преди мен и най-вече за феновете“ добави 38-годишният баскетболист.