Суперзвездата на ЛА Лейкърс и НБА ЛеБрон Джеймс ще отсъства поне 2-3 седмици от игра, заради контузията в десния крак, която получи преди няколко дни. 

„Той продължава с изследванията и лекарите преценяват какво е състоянието му, така че ще видим как ще де развият нещата“ заяви доста неопроделено треньорът Дарвин Хам. 

Очакванията са Краля да получи почивка и да бъде прегледан отново след 2 седмици, за да се види дали възстановяването му върви  както трябва. Очаква се обаче да отсъства и след като измине този период. 

Тази нощ Джеймс бе с отбора, който падна с 109:121 от Мемфис, като носеше предпазен ботуш на крака си, което определено е притеснително. До края на сезона има 5 седмици, а Езерняците остават извън Топ 10 на Запад с баланс 29-33, така че без ключова фигура като ЛеБрон определено ще им е трудно да се класират за плейофите. 

Срещу Гризлис Антъни Дейвис вкара 28 точки, но отборът стреля 44% от игра, като изпусна двубоя в третата четвърт, която загуби с 35:47 и влезе в последната част с пасив от 9. В нея разликата падна до 4, но домакините успяха да затворят мача.