ЛеБрон Джеймс няма как да бъде спрян и играчите на Голдън Стейт Уориърс вече знаят много добре това. 

Още по темата

 

Суперзвездата на Кливланд влезе в историята тази нощ, след като стана най-резултатният играч във финална серия след първите 3 мача. 

Той завърши с 40 точки при победата с 96:91, а преди това добави 44 и 39 в предишните два двубоя. Така с общо 123 изпревари Рик Бари от Сан Франсиско Уориърс, който през 1967-а направи 122 точки. 

По-надолу в класацията остават Джери Уест със 118 през 1969-а и дори Майкъл Джордън, който през 1993-а реализира общо 117 в първите три срещи от серията срещу Финикс. 

„Моята работа просто е да изляза и да поведа тези момчета, да им дам увереност, да им се скарам или да ги окуража и след това да им кажа, добре, нека да направим добро следващо отиграване“ коментира той.  

„Определено има какво да научим, особено след това което се случи в последната минута и половина на мача. Стеф ги върна в мача след някои невероятни стрелби. Той е невероятен стрелец, така че е хубаво, че удържахме успеха“ добави той като не пропусна да похвали Матю Делаведова, който бе с ключови изяви. 

„Дели винаги дава най-доброто от себе си. Ние знаем, че той се хвърля здраво и се раздава максимално. Сега бе на терена повече от 38 минути и отново бе от решаващо значение за нас“.