След най-слабия сезон в историята на отбора, откакто се премести в Лос Анджелис, в Лейкърс мислят за титлата през новия. Това обяви генералният мениджър Мич Къпчак преди старта на тренировъчния лагер. 

„Нашите очаквания са да станем шампиони. Разбирам обаче, че очакванията на другите хора могат да бъдат различни” заяви Къпчак. 

Калифорнийци завършиха с баланс 27-55 през миналата кампания, след като почти целия сезон бе пропуснат от звездите Коби Брайънт и Стив Неш, които се възстановяваха от сериозни контузии. 

„Мисля, че всеки е здрав в момента. Гледах Коби през лятото и той изглеждаше наистина много добре. Сам казва, че се чувства отлично. Стив също твърди, че от доста време не се е чувствал толкова добре. Той е тук всеки ден и работи здраво” добави босът. 

Брайънт игра само 6 мача пред кампанията, след като се възстанови от скъсан ахилес, но пък скоро получи фрактура в коляното. Канадският гард пък се отчете само с 15 двубоя заради болки в гърба. 

Лейкърс се подсилиха с Карлос Бузър и Джереми Лин, а подписаха и с някои младоци в стремежа да се върнат в плейофите. „Смятам, че имаме голем потенциал и сезонът ще бъде много добър за нас. Важно е обаче да останем здрави” каза още Къпчак.