Суперзвездата на ЛА Клипърс и НБА Кауай Ленърд е претърпял процедура на дясното коляно, която вероятно ще го извади от старта на сезона в Лигата. 

Крилото се оплакваше от възпаление в края на редовната минала кампания, когато пропусна няколко мача, а след като записа участие в 2 мача от серията с Далас в плейофите, не игра в следващите 3 срещи, след които отборът отпадна. 

Ленърд трябваше да бъде част от нациоалния тим за Олимпиадата в Париж, но дни преди турнира бе заменен от Дерик Уайт, което също потвърди, че здравословно нещата с него не са добре. 

От Клипърс не потвърдиха информациите за лека операция, но бяха категорични, че той едва ли ще вземе участие в подготвителните срещи и не е ясно дали ще е готов за първия мач на отбора на 23 октомври. Все пак в организацията са оптимисти, че ситуацията ще се подобри. 

„Въпросът е как коляното му ще отговори на лечението. Ще бъдем фокусирани върху това да се излекува максимално и да не прибързваме. Засега възпалението спадна сериозно, така че прогресът е значим. През лятото целта бе той да достигне до 100% и сме все по-близо, но не мога да кажа дали ще бъде готов за началото на кампанията” заяви президентът Лорънс Франк. 

Както е известно Клипърите останаха без Пол Джордж и надеждите им за силен сезон със сигурност минава през здрав Кауай и много силен Джеймс Хардън.