Голямата звезда на ПСЖ Златан Ибрахимович остана бесен след загубата с 2:3 от Бордо в мач от 29-ия кръг на френската Лига 1.

Още по темата

 


Шведският национал, който вкара и двата гола за гостите, не си сдържа нервите и нарече Франция „лайн*на държава“. Думите му бяха уловени от Canal +, а той ги изрече докато се прибираше към съблекалните.

„През 15-годишната ми кариера не съм виждал такова съдийство, в тази лайн*ня държава няма добър рефер. Франция не заслужава отбор като ПСЖ. Не ми се играе с аматьори“, измънка си Ибра.

По-късно обаче той се извини и заяви, че обидите му не са били насочени към Франция, а към футбола в страната. „Говори за играта, за нищо друго. Искам да се извиня на хората, които са се засегнали“, каза голаджията, който най-вероятно ще бъде наказан от футболната федерация.

През седмицата Ибра се забърка в друг скандал, след като нарече футболистите на Челси 11 бебета. Това стана по време на мача между двата отбора от 1/8-финалите на Шампионска лига. Нападателят беше изгонен с директен червен картон през първото полувреме, което го накара да избухне за пореден път.

Въпреки това парижани направиха 2:2 на „Стамфорд Бридж“ и се класираха в следващата фаза на турнира след 1:1 в първата среша.

В класирането на Лига 1 пък ПСЖ е на 2-ро място с 56 точки, а лидерът Лион има 58 т. Снощи „хлапетата“ направиха 0:0 при гостуването си на третия в класирането Олимпик Марсилия (54 т.) в дербито на кръга.