Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отхвърли критиките за непривлекателния стил на отбора си, като каза, че победата е по-важна от добрата игра.

С пет победи и две равенства в седем мача този сезон, фокусът на Анчелоти е да намери начини да спечели, въпреки че има няколко контузени играчи, а други се борят да достигнат върхова форма.

"Феновете на Реал Мадрид предпочитат победата пред добрата игра", каза той преди неделния двубой от Ла Лига у дома срещу Еспаньол.

"В идеалния случай искате и двете - да печелите, докато играете атрактивен стил на футбол, но основната ни цел е да зарадваме нашите фенове, които са много взискателни. Така че ще запазим фокуса си върху победата, тъй като знаем, че отборът е все още далеч от идеалната форма", добави Анчелоти.

"Не сме в най-доброто си състояние и това е нормално в началото на този труден сезон. Ще се подобрим, когато наближат най-важните мачове, за които да играем. За момента, в който се намираме, се справяме добре", каза още той на пресконференция.

Полузащитниците Джуд Белингам и Орелиен Чуамени се завърнаха след контузии при домакинския успех с 3:1 над германския Щутгарт, когато Реал започна защитата на титлата си в Шампионската лига във вторник.

Анчелоти коментира, че Едуардо Камавинга, Дейвид Алаба, Дани Себайос и Брахим Диас са все още далеч от пълното си възстановяване.

Италианецът добави, че не се притеснява от по-слабата форма на нападателите Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе, които все още са в процес на сработване, въпреки че играят по-добре с всяка следваща седмица и скоро ще дадат на Реал искрата, от която се нуждаят, за да бъдат по-ефективни.

"Критиката не ме притеснява, защото виждам, че феновете са удовлетворени. Можем да играете по-добре, но привържениците са свикнали с нашия стил. Опитваме се да направим феновете щастливи", каза Анчелоти.

"Имаме играчи с много сила и скорост, особено когато са с топката, и трябва да се възползваме от това. Вярвам, че красивият футбол зависи от качествата на футболистите, които имам. Атакуваме добре, защитаваме се добре, играем добре на контраатака. Има много аспекти и всеки има свое мнение", завърши той.

Барселона оглавява класирането на Ла Лига с 15 точки, четири пред Атлетико Мадрид, Реал и Виляреал.