Албания и Испания излизат в съдбоносен мач от последния кръг в Група „В“ на Евро 2024. Двубоят в Дюселдорф започва в 22 часа българско време.

Формата на Албания: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 4 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 6 домакинства.

Формата на Испания: Общо 8 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 2 победи в последните 2 гостувания.

Директни мачове: В последните 3 директни срещи Испания има 3  победи.

Срещата можете да следите НА ЖИВО в Gol.bg

Албания - Испания  0:1

Голмайстор: 0:1 Торес (13)

Съставите

Албания: Стракоша, Балиу, Джимсити, Айети, Митай, Рамадан, Аслани, Лачи, Асани, Байрами, Манай

Испания: Рая, Навас, Вивиан, Лапорт, Грималдо, Субименди, Мерино, Феран, Олмо, Оярсабал, Хоселу

1' Начало на мача. Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте е направил 10 промени в титулярния състав от победата над Италия, като само Аймерик Лапорт запазва мястото си. 

12' Микел Мерино стреля с глава, но Стракоша изби. Секунди по-късно топката отново бе центрирана, а Хоселу отправи удар с глава, но не намери целта.

13' ГОООЛ! Дани Олмо изведе по отличен начин Феран Торес отдясно в наказатеното поле и нападателят на Барселона с презицен удар по диагонала реализира, като топката се удари в страничния стълб преди да се озове във вратата.

21' Олмо шутира от дистанция, но неточно. 

36' Олмо получи силна топка в пеналта и все пак успя да я спре, но опитът му за удар бе блокиран. 

41' Алехандро Грималдо центрира дълбоко в наказателното поле на албанците, а Феран Торес пробва удар с глава, който премина над вратата.

44' Грималдо отново се включи отляво, но този път върна топката назад в пеналта, намирайки Мерино, който стреля над вратата.

45' Кристиян Аслани нанесе страхотен удар от дистанция, но Рая спаси с атрактивен плонж.

45+1' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

47' Хоселу опита атрактивен удар от трудна позиция, но не намери целта.

64' Армандо Броя бе изведен зад защитата на испанците и отправи удар към горния ляв ъгъл, а вратарят на "Ла Фурия" отново се намеси по отличен начин.

77' Ясир Асани опитва удар от средно разстояние, но топката минава на косъм от дясната греда.

79' ШАНС ЗА ИСПАНИЯ! Дани Олмо избухва със страхотна тупалка. Той овладява подаване, поглежда към вратата и стреля от границата на наказателното поле, но топката среща тялото на защитник.

80' Мората засича с глава центриране от корнер в аут.

90' Четири минути добавено време.

90+2' ПРОПУСК ЗА АЛБАНИЯ! Армандо Броя стреля от наказателното поле, но Давид Рая избухва с фантастичен рефлекс!

90+4 Край на мача. Испания печели с 1:0 и завършва групата с пълен актив от 9 точки. Албания напуска Евро 2024 с 1 спечелена точка.