Загуба с 1:4 от Испания сложи край на първото участие на Грузия на Европейско първенство, като това се случи в осминафиналите, а вратарят Гиорги Мамардашвили очаква Испания да спечели състезанието.

Испанците изостанаха след автогол в 18-ата минута на Льо Норман, но така и не загубиха самообладание, като стигнаха до четвъртфиналите благодарение на голове на Родри, Фабиан Руис, Нико Уилямс и Дани Олмо.

„Мисля, че Испания е фаворитът за този турнир и те ще станат шампиони. Жалко, че се срещнахме с този отбор, но няма проблем, това не е краят. Ще се върнем по-силни", каза Мамардашвили пред репортери.

„Разбира се, тъжно е, че загубихме на осминафиналите, но трябва да се радваме и за това, защото доскоро не можехме да си представим, че ще стигнем дотук“, добави той.

Грузинците се превърнаха в приятната изненада на турнира, като победиха Португалия с 2:0 в последния си мач от група „F,“ за да стигнат до фазата на елиминациите, докато се опитваха да играят агресивен футбол срещу именити съперници.