Трима играчи делят върха в голмайсторската листа на Евро 2024 след изиграването на половината осминафинали в турнира. След груповата фаза еднолично начело бе грузинският нападател Георгес Микаутадзе, който се разписа и в трите мача на своя тим в груповата фаза.

Вчера той не успя да вкара при загубата на Грузия с Испания с 1:4 и така приключва участието си в Германия с три попадения. В ранния мач в неделя Иван Шранц вкара за Словакия срещу Англия, но "Трите лъва" стигнаха до драматичен обрат след продължения и Шранц също приключва на кота три попадения.

Също толкова има и младата звезда на Германия Джамал Мусиала, който се разписа веднъж при успеха над Дания в осминафиналите. Така офанзивният футболист на домакините ще има възможност да увеличи сметката си в четвъртфинала срещу Испания.

Други двама играчи на Германия също могат да мислят за Златната обувка, тъй като има по два гола - Никлас Фюлкруг и Кай Хаверц. На един гол от първото място са и двамата играчи на Англия, които донесоха знаменития обрат срещу Словакия - Джуд Белингам и Хари Кейн. Любопитното е, че те са вкарали всичките четири гол за тима от началото на турнира.

С две попадения и шанс да увеличат сметката си са още Фабиан Руис (Испания) Коди Гакпо (Нидерландия) и Разван Марин (Румъния). Във вторник Нидерландия и Румъния се изправят един срещу друг в осминафинален двубой.