Героят на Грузия Георгес Микаутадзе се нареди в елитна класация на играчи, които са вкарали и в трите мача от груповата фаза на европейско първенство. Нападателят се разписа за 2:0 срещу Португалия, след като асистира за първия гол на Кварацхелия. Той вкара другите 2 гола, които Грузия реализира в Германия до тук. И с попадения във всеки мач от групата Микаутадзе се нареди до Христо Стоичков, като един от футболистите, реализирали във всеки от трите си мача в групата на еврохфинали.

Последният, който го направи бе Кристиано Роналдо. Преди това го сториха още Гарет Бейл, Милан Барош, Рууд ван Нистелрой, Саво Милошевич, Алън Шиърър, Христо Стоичков и Мишел Платини.

От тези играчи обаче трябва да отличим и тези, които го направиха в първите си 3 мача въобще на европейско първенство. Това са Гарет Бейл, Милан Барош, Саво Милошевич, Рууд ван Нистелрой, Христо Стоичков и Мишел Платини.

Към тези футболисти можем да прибавим и Виктор Понеделник от СССР, който вкарва в първите си 3 мача от турнира, но тогава групова фаза няма.