Пресата в Румъния бе на различни мнения след поражението с 0:3 от Нидерландия на осминафинал на Евро 2024. Северните ни съседи отпаднаха от турнира, след като бяха в елиминациите за първи път от 24 г.

Вестник "Газета Спортурилор" бе категоричен. "Започнахме добре. Атакувахме както срещу Украйна. Не изглеждаше Нидерландия да се отнася с уважение към нас, а жълтата стена беше по-динамична, по-шумна. Можехме само да спечелим, но те ни чакаха, за да ни убият оптимизма. "Механичният портокал" беше труден за обелване, защото Нидерландия играеше с желязната дисциплина, с която Роналд Куман се характеризираше като играч. След петнайсет минути Холандия пое контрола".

Вестникът може да живее с резултата. "Гакпо побърка Рациу и стреля в близкия ъгъл, вратарят не можа да реагирае. Краката ни не трепереха, но пръстите ни трепереха. След това румънците подариха контрола и мачът беше решен от детайли. Холандците си бяха написали домашното и играха с хъс. Мечтата ни започна в Мюнхен, а сега и приключи там".

"Клик", най-големият вестник в страната, избира по-разочарован тон: "Пет минути вървеше перфектно, но този ентусиазъм не продължи дълго. Холандците доминираха и отбелязаха гол в двадесетата минута. Румънците тичаха наоколо като пилета без глави, а през второто полувреме инициативата беше изцяло в ръцете на Холандия".

Във "Фанатик" разочарованието от съдията беше основната тема: "Трябва да признаем, че Нидерландия беше по-добра и заслужено отиде на четвъртфинал, но наистина не можем да пренебрегнем огромната грешка, допусната от Феликс Цвайер. Той напълно погрешно свири фаул при наша контра в 81-ата минута, а две минути по-късно холандците успяха да удвоят преднината си".