Австрийските футболисти не скриха разочарованието си от отпадането на осминафиналите на Европейското първенство в Германия.

Възпитаниците на Ралф Рангник загубиха с 1:2 от Турция и напускат надпреварата, въпреки че доминираха в срещата в Лайпциг и създадоха много повече положения от съперника. 

"Това е един от най-тъжните дни в живота ми. Разочарованието е огромно. Днес нямах ден. Това не беше моят мач. Съжалявам", заяви сред двубоя Кристоф Баумгартнер, който направи най-много пропуски за австрийците, включително и в последните секунди на двубоя, когато от чиста позиция от 6-7 метра с глава не успя да преодолее вратаря Мерт Гюнок.

Флориан Грилич, който отбеляза попадението за австрийците, смята, че и липсата на късмет е повлияла.

"Трябваше ни малко повече шанс. При елиминационните мачове не винаги по-добрият отбор продължава. За съжаление точно това се случи. Трудно е да го приемем. Ще анализираме нещата, но сега не е точния момент", каза Грилич.

"Когато отпадаш, а очевидно си бил по-добрият отбор, боли много. Опитахме всичко, но топката просто не искаше да влезе във вратата. А когато получиш два гола от статични положения, горчивината е двойно по-голяма", добави бранителят  Филип Лийнхарт.