Победата на Австрия над Нидерландия с 3:2 вчера и най-вече първото място в групата, донесе много радост на феновете в Австрия. Пресата вече определи мача като "Чудото от Берлин". Австрийците не бяха печелили група на голям форум от 1978, когато на световното в Мексико завършват с 4 точки пред Бразилия, Испания и Швеция.

"Истината е, че ако Италия не бе изравнила на Хърватия предната вечер и не ни беше осигурила класиране напред, стартовия ни състав щеше да е различен", призна Рангник. "Знаехме, че се класираме дори и да паднем с 0:4. Естествено, искахме да спечелим, но трябваше да вземем предвид жълтите картони. Но дори и с промените, играхме отлично. Показахме прекрасен футбол, но аз знам, че можем още повече", допълни Рангник.

С трите гола във вратата на Нидерландия, Австрия подобри рекорда си от голове на едно европейско. Тимът вече има 6 попадения в Германия, а досега рекорда беше пет. Не случайно след мача бившият немски национал Михаел Балак обяви: "Те вече не са отбор, който може да обърка сметките. Те са фаворити".