"Горд", отговори Ван Дайк на въпроса какво е чувството след разгромната победа на осминафиналите. Нидерландия разби 3:0 Румъния и е четвъртфиналист на Евро 2024. Капитанът на Лалетата помогна за сухата мрежа и продължаването напред, където съперник ще е Турция или Австрия.

"Разбира се, щастлив съм също, защото изиграхме добър мач. В защита бяхме солидни, и се раздадохме прекалено много. Може би трябваше да вкараме повече голове. Но след една много бурна седмица, в която се изговориха много неща, днес трябваше да го покажем. Мисля, че на моменти това се получаваше много добре. Разбира се, винаги има неща, които могат да бъдат подобрени. Но можем да се гордеем със себе си, с начина, по който реагирахме".

"Виждам го всеки ден в тренировките. Имам пълна увереност в отбора. Само че: мачовете са различни от тренировките. Тогава наистина не знаеш какво да очакваш. Ние сме самокритични. Всички знаехме, че трябва да е по-добре. Всеки трябва да поеме отговорност за това. В началото всеки наистина търсеше да се изяви, а това може да е хаотично".

Защитникът на Ливърпул погледна напред към четвъртфинала срещу Австрия или Турция в събота. "Като цяло ще анализираме добре съперника и ще се възстановим добре, защото това е най-важното. Може да се чувстваме малко странно, че може да е отново срещу Австрия. Със сигурност не трябва да се оставяме да бъдем изненадани и да научим много от предишния мач, ако отново е Австрия. Турция е добър отбор и ще им бъде трудно."