Футболистите на Англия се класираха за втори пореден път на финалите на Европейското първенство и ще играят за първата си титла. Техен съперник ще бъде селекцията на Испания.

Една от основните теми в спортните медии е дузпата, отсъдена за Англия в 15-ата минута. От 11-те метра голмайстор стана Хари Кейн, който изравни за 1:1. Този резултат беше актуален до самия край, когато Оли Уоткинс порази мрежата в 91-ата минута и донесе успеха на британците.

Много английски експерти и бивши футболисти като Гари Невил и Джейми Карагър се съгласиха, че реферът Феликс Цвайер е отсъдил дузпата твърде пресилено. 

Дейл Джонсън, който е ВАР експерт, се опита да обясни защо колегите му не реагираха.

„Защо беше внушено на рефера, че това е дузпа? Поради естеството на старта Дъмфрис започна с отворен удар към Кейн, докато английският нападател се опита да стреля. Счита се за невнимателно и грубо начало и също поради това на холандеца беше показан жълт картон. Такива възмутителни или опасни стартове са единствената ситуация, в която реферите могат да отсъдят дузпа дори след удара“, обясни Джонсън.