Коуди Гакпо бе големият герой за Нидерландия днес. Звездата на Ливърпул вкара първия гол и асистира за втория при победата с 3:0 над Румъния на осминафинал на Евро 2024. Нападателят има вече 6 гола за Нидерландия на големи форуми - 3 на европейско първенство и 3 на световно. Той е вкарал общо 12 гола в кариерата си за националния тим и нито един не е в контрола - има още 4 в квалификационни мачове и два за Лигата на нациите.

"Беше добър мач, с добри голове и добър футбол на моменти. Разбира се, има области за подобрение, но това определено е добра реакция след предишния мач. Това е добра стъпка в правилната посока. Чувствахме, че контролираме ситуацията. Разбира се, Румъния е силен отбор с някои опасни пробиви, но ние се справихме наистина добре като отбор".

Критичен момент може би беше факта, че нидерландците пропуснаха доста положения. Лалетата рискуваха много, но в крайна сметка резервата Мален вкара 2 пъти и реши всичко. 'Може би по трибуните и у дома са усещали, че сме имали проблеми, но на терена нямахме това усещане. Бяхме в него и не се страхувахме от това", каза още Гакпо.