Капитанът на националния отбор по футбол на Нидерландия Върджил Ван Дайк предупреди, че тимът трябва да покаже значително подобрение в играта си или е изправен пред отпадане от Европейското първенство в Германия и предположи, че играчите може да са надценили собствените си качества.

"Лалетата" бяха силно критикувани, след като загубиха с 2:3 от Австрия в Берлин във вторник, което ги остави трети в тяхната група. Но те се класираха за осминафиналите като едни от най-добрите завършили на трето място.

"Мога да разбера напълно критиките. Не съм глупав, знам също, че мога да се справя по-добре и че трябва да бъда по-добър и това е, върху което работя. Не изиграх най-добрия си мач срещу Австрия. Това наистина ми влияе. Нещата като цяло могат и трябва да са по-добри, но гледам на първо място себе си. Можех да допринеса много повече за тима", каза Ван Дайк на пресконференция.

Отборът получи почивка в четвъртък, но поднови тренировки днес, за да се подготви за следващия мач срещу Румъния в Мюнхен във вторник.

"Може би се надценяваме. Много може да се каже и много анализи трябваше да направим. Нещата се объркаха напълно срещу Австрия. Беше много лошо. Говорихме за много аспекти в играта и сега трябва да покажем подобрение", допълни капитанът на тима.

"Не тактиката беше това, което обърка нещата. Основно беше волята за победа, да спечелим тази втора топка. Не е нужно да говорим за това с треньорите, играчите трябва да го направят помежду си. Така че си поговорихме за това . . . и с тежки думи", коментира още той.

Но Ван Дайк е на мнение, че няма място за паника след едно лошо представяне.

"Това беше по-скоро като събуждане, но ако продължим по същия начин, нямаме повече работа тук. Това трябва да се промени бързо, в противен случай ще си седим вкъщи и ще анализираме какво може да е било. Не искаме това", заяви националът.

Отборът на Нидерландия можеше да се падне с Англия на осминафиналите, ако резултатите от последния ден от мачовете от групите в сряда бяха други, но вместо това им предстои сблъсък с Румъния.

Ван Дайк каза, че няма да има подценяване на следващия им съперник.

"Ние сме скромни и не гледаме по-далеч от предстоящата среща. Няма да подценяваме никого, трябва да сме напълно фокусирани върху предстоящия двубой във вторник", завърши той.