Нападателят Джошуа Зиркзее беше повикан в националния тим по футбол на Нидерландия малко преди началото на Европейското първенство в Германия.

Състезателят на Болоня ще се присъедини към лагера на отбора в базата му в германския град Волфсбург днес, съобщиха от Нидерландската футболна централа.

Селекционерът Роналд Куман няма да може да разчита на Френки де Йонг и Теун Коопмайнерс, които отпаднаха от състава заради контузии в последните дни. Футболистът на Борусия Дортмунд Ян Маатсен също бе повикан впоследствие, а с повиквателната за Зиркзее в тима на Нидерландия отново има 26 играчи.

23-годишният бивш нападател на Байерн Мюнхен не успя да се наложи в Бундеслигата през сезон 2019/2020. Последваха два престоя под наем преди Джошуа Зиркзее да премине в Болоня през 2022 година. Той отбеляза 11 гола в Серия А през изминалия сезон и помогна на отбора да се класира за участие в Шампионската лига.

Европейският шампион от 1988 година Нидерландия ще се изправи срещу Португалия в първия си мач в Хамбург в неделя, а в групата са още Австрия и Франция.

Нидерландците загубиха няколко играчи заради контузии в последните седмици. Нападателят Брайън Броби също приключи откритата тренировка в сряда с травма.

Според медиите в страната 22-годишният футболист е преминал подробни изследвания и е отхвърлена вероятността за сериозно нараняване.