Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович похвали дисциплината на тима на Словения и се оплака от факта, че въпреки че създадоха 15 възможности за гол неговите футболисти не успяха да отбележат почти до последния съдийски сигнал. Двата тима завършиха 1:1 и запазват шансове за следващата фаза.

"Създадохме положения. Беше невероятно как топката не искаше да влезе във вратата. С Дания ще сме ние или те. Ще играем открит мач", каза специалистът след двубоя.

"Никога не се отказахме, вярвахме в себе си до последно. Създадохме толкова много положения, но просто не можахме да отбележим повече от 90 минути. Но ние не спряхме, не искахме да приемем загубата от Словения и накрая всичко ни се отплати", каза Стойкович и похвали играта на голмайстора Лука Йович.

"Йович е невероятен играч. Много съм доволен от представянето му. Само с малко пространство той може да бъде толкова опасен. Радвам се, че вкара за отбора и за собственото си самочувствие", добави селекционерът на Сърбия.

"Нашата статистика е много по-добра, от създадените положения до ударите към вратата. Но головете са тези, които се броят. Важно е, че направихме това равенство, въпреки че титулярният състав показва, че идеята ни е била да победим, да вкарваме голове, да играем атрактивен, атакуващ футбол", каза още Стойкович.