Времето на Драган Стойкович-Пикси начело на сръбския национален отбор изглежда е към своя край, според медиите в Сърбия. Няма официално становище от Футболния съюз на страната (ФСС), но всички авторитетни медии настояват, че промяната е въпрос на време.

Самият Стойкович обаче не подава оставка, а напротив – смята, че може да продължи и дори иска нов договор, твърди генералният секретар на ФСС Йован Шурбатович, цитиран от сайта "Mozzartsport".

"Вижте, аз искам най-доброто за своята страна. Но също така виждате, че не се "държа като пиян за оградата, за да не падна". Искам да работя, искам да измъкна отбора от тази ситуация. Извикаха ме преди три години, когато имаше други проблеми, и ги реших. Без да има някакви катаклизми, крачка по крачка", заяви самият Стойкович при пристигането на отбора на летище "Никола Тесла".

Няколко имена вече се въртят в медийното пространство като наследници на Стойкович, като основни и предпочитани фаворити са Славиша Йоканович и Владимир Ивич. Бившият плеймейкър на Атлетико (Мадрид) и Хетафе Велко Паунович също е опция и името му се разглежда, макар в момента да е ангажиран с мексиканския Тигрес УАНЛ.

Според "Спортски журнал" пък, новият национален селекционер ще бъде чужденец, а мениджъри предлагат германски и италиански специалисти.

Сърбия приключи Европейското първенство в група "С" с две точки, които дойдоха от равенствата със Словения (1:1) и с Дания (0:0) в последния кръг. Двама души вече поеха отговорност за провала на отбора и поднесоха оставките си. Това са генералният секретар Шурбатович и вицепрезидентът Бранислав Недимович.