Вратарят на Швейцария Ян Зомер увери, че италианският футбол "не е в криза" след унизителното отпадане от Евро 2024 на осминафиналите. Швейцарците разбиха противника и след 2:0 са на четвъртфинал. Стражът беше практически необезпокояван по време на победата с 2:0 в Берлин, тъй като Ремо Фройлер и Рубен Варгас вкараха решителните голове на "Олимпиащадион".

"Това е много положително за нас, играхме добре срещу страхотен отбор и съм много щастлив. Представянето ни беше отлично, така че за Италия беше много трудно да се върне в мача днес, защото бяхме много агресивни и имахме качество когато владеехме топката", каза Зомер. "Ако това е представянето ни и в следващия мач, тогава имаме много добри шансове да се справим добре."

Швейцария ще се изправи срещу Англия или Словакия на четвъртфиналите на Европейското първенство. Зомер има вяра в бъдещето на Италия. Като се има предвид неуспехът им да се класират за последните две издания на Световното първенство и това ранно отпадане от Евро 2024, дали Калчото е в криза?

"Не мисля, че е така, не. Италия е страхотен отбор, но днес ние играхме наистина добре. Познавам добре Серия А и в този отбор има много качество."