Капитанът на Италия Джанлуиджи Донарума бе един от малкото играчи от тима, който заслужава добри думи за представянето си на Евро 2024. Адзурите отпаднаха безславно на осминафинал след 0:2 от Швейцария. Стражът на ПСЖ призна, че е болезнено да види тима да играе толкова слабо и да няма желание съотборниците му да си помагат.

"Трудно е да се говори днес, трябва да си признаем винатга и да се извиним на феновете. Това е огромно разочарование, така и не влязохме в този мач. Оставихме топката в ръцете им, като допуснахме твърде много грешки. Отдаваме дължимото на Швейцария, която изигра страхотен мач, но ние трябваше да се справим много по-добре. Имаме играчи, върху които да надграждаме, играта турнирите ще помогне на много младежи да се справят по-добре с тези мачове, да имат по-висок ритъм, което е необходимо в тези състезания. Разполагаме с много силни млади играчи, на които им липсва само опит, феновете трябва да бъдат спокойни за това, дори и да е трудно да се чуят тези думи сега", обяви Донарума.

"Изграждането на играта от вратата? Когато изриташ две или три дълги топки и те винаги ги отнемат, тогава е по-добре да започнеш от своята половина. Полагаш по-малко усилия, иначе има огромна дупка, когато възстановят топката. Но на нас ни трябват сили, за да управляваме по-добре топката и да вдигнем отбора, пропускаме прекалено много прости отигравания. През първото полувреме те винаги я имаха, това ни убиваше, не бяхме агресивни. Много сме разочаровани, всички трябва да поемем отговорност и да продължим напред Опитах се да разтърся нещата, липсваше ни воля за реакция, липсваше желание да си помагаме, всичко липсваше днес. Това се видя на терена, беше неприемливо".