Италия среща Швейцария в първия осминафинал на Европейското първенство по футбол, а според легендарният Фабио Капело ключът към успеха на “Скуадрата” може да се окаже Федерико Киеза. 

Италианците се промъкнаха трудно до фазата на елиминациите, след като Матиа Дзакани вкара късен изравнителен гол срещу Хърватия в груповата фаза. 

“Гледах мачовете на Швейцария и смятам, че ще бъде голяма грешка ако ги подценим. Те имат всичко нужно, за да ни накарат да страдаме. Солидни са във всяка фаза, а вече се убедихме, че на това европейско първенство няма случайни отбори. 

Гранит Джака и Ремо Фройлер държат средата на терена. Въобще целият отбор си помага много и са готови да се борят един за друг. 

Ние сме отбор, който може да създава положения, но трябва да покажем и желанието от мача с Хърватия. Включването на Киеза срещу Хърватия промени мача. Сега вероятно треньорът трябва да помисли за друг титулярен състав. Може би лефият фланг на Швейцария допуска повече грешки и Киеза трябва да се възползва от това”, каза Капело.