Треньорът на Италия Лучано Спалети реагира гневно на въпросите след равенството 1:1 с Хърватия, но се почувства зле от държанието и по-късно се е обадил на журналиста, за да се извини и то в 2 ч. през нощта. Това стана след драматичното 1:1 в Лайпциг, когато гол на Матия Дзакани изравни в 98-ата минута, за да изпрати адзурите на второ място в групата В.

Напрежението стигна до Спалети, който отговори с викове и раздразнение на въпросите първо от "Скай Спорт Италия", а след това изригна още при първия въпрос, който получи по време на пресконференцията. След като се успокои, треньорът се е почувствал зле и се обадил на журналиста, към когото беше насочен гнева му. Това беше Дарио Ричи от Радио 24, който по-късно разказа на слушателите си за случилото се след това.

"В 2 часа през нощта получих обаждане от номер, който не познавах, помислих, че може да е спам, но чух някой да казва: "Здравей, Дарио, това е Лучано". Не познавам никого на име Лучано, който да има моя номер, така че ми отне известно време да разбера, че това е Лучано Спалети и пресслужбата на федерацията му е дала моя номер".

"Той се извини няколко пъти за използвания тон, също така прочистихме неразбирателствата. Беше странна вечер, тъй като седях на първия ред, а до мен седеше президентът на федерацията Габриеле Гравина, така че докато Спалети даваше този много дълъг отговор, аз се опитвах да уверя Гравина, че това не е имало за цел да бъде обидно".

За щастие, тъй като мачът е приключил толкова късно, а в него е включено и известно количество пътуване, журналистът не е заспал в 2 часа през нощта, а по-скоро е довършвал статиите си от мача. Италия ще играе с Швейцария на осминафинал в събота, 29 юни, в Берлин.