Рикардо Калафиори бе големият грешник за Италия в мача с Испания, защото си вкара автогол при поражението 0:1. Снощи защитникът на Болоня се реваншира по прекрасен начин. Той изработи изравнителния гол в 98-ата минута за крайното 1:1 срещу Хърватия. Попадението на Матия Дзакани прати Италия на осминафиналите. То дойде след невероятен рейд и пас на централния бранител на Болоня.

Всъщност играчите на Болоня са над всички на това първенство. Те са осигурили (вкарали или асистирали) 7 гола на първенството в Германия - повече от всеки друг клуб. Асистенцията на Калафиори бе петата от играч на Рособлу на това първенство, като футболистите на Болоня са вкарали и два гола.

И двете попадения са дело на футболисти на Швейцария, който е следващия съперник на Италия. Двата тима се срещат на осминафинал на 29-и юни в Берлин.

Дан Ндой вкара за Швейцария срещу Германия преди 2 дни. Неговото първо попадение за Швейцария донесе 1:1 на Кръстоносците, а другия играч на Болоня с попадение на турнира бе Мишел Ебишер, който се разписа в първия мач на Швейцария - победата с 3:1 над Унгария. Ебишер има и асистенция на сметката си.

След Болоня се нарежда Байерн. Неговите футболисти имат 3 гола и две асистенции на турнира. Барселона има 2 попадения и 3 асистенции. След това следват доста клубове с по три изработени гола - Арсенал, Борусия Дортмунд, Интер, Манчестър Юн, Реал Мадрид и Славия Прага.