Младият италиански защитник Джорджо Скалвини отпадна от състава на тима за Евро 2024, след като получи контузия в коляното по време на двубоя между Аталанта и Фиорентина от последния кръг на Серия А. Срещата бе отложена заради ангажиментите на Аталанта в Лига Европа и се игра след практическия край на сезона в Италия.

Двубоят бе без никакво значение за двата тима, тъй като нямаше как да промени позицията им в крайното класиране. 20-годишният Скалвини се разписа през първото полувреме, но напусна принудително терена малко преди края, а впоследствие му бе направено изследване с ЯМР. То е показало разкъсване на странична кръстна връзка в коляното. От Аталанта обявиха, че в най-кратък срок ще бъде взето решение как ще протече лечението и възстановяването на бранителя.

Наскоро Италия загуби и един от най-опитните си защитници - Франческо Ачерби от Интер, който също получи контузия. Селекционерът на тима Лучано Спалети най-вероятно ще извика централния бранител на Ювентус Федерико Гати за заместник на контузените.

Италия ще изиграе първия си мач на Евро 2024 срещу Албания на 15 юни. В групата са още тимовете на Испания и Хърватия.