Благодарение на феноменалното си представяне на Евро 2024 и спечелената титла от Испания Ламин Ямал е едно от най-споменаваните имена във футбола в последния месец.

Крилото на Барса впечатли всички, въпреки че е все още само на 17 г. Ерик Кантона е един от омагьосаните от таланта му.

"Ламин винаги изненадва. Притежава изключителен поглед върху играта, прекрасна техника и способност да взима правилните решения. Много го харесвам. Има случаи, в които си пускам даден мач само за да наблюдавам конкретен футболист - споделя Кантона пред "Атлетик". 

Топката му е приятел. Прекрасно е да гледаш подобна връзка между играч и топка. Топката не трябва да ти е враг. Когато гледаш играта на Ламин Ямал, разбираш, че топката е най-добрият му приятел, направо брат."

Според цитирания от webcafe.bg Кантона Манчестър Юнайтед не разполага с футболист като Ямал.

"Те имат някои добри футболисти, някои страхотни футболисти дори. Но не бих казал, че Манчестър Юнайтед разполага с някой като Ямал. Обичам да гледам футболисти, които са способни да ме изненадат. Понякога Бруно Фернандеш успява да ме изненада и това е добре", коментира легендата на "червените дяволи".

Французинът даде и съвет на младите футболисти: "Трябва да обичате играта. Топката трябва да е ваш приятел и да ви носи удоволствие."