Испанецът Хесус Навас е пред оттегляне след края на календарната година и е амбициран да завърши кариерата си с националния отбор с титлата от европейското първенство по футбол, пише агенция Ройтерс. Мачът е тази вечер в Берлин, а съперник е действащият вицешампион Англия.

Навас играе в националния отбор от 15 години и е последният представител на "златната" генерация, която спечели световна купа и две европейски.

"Имам проблеми в бедрото от четири или пет години, но продължавам да играя. За мен Испания е над всичко, включително и това. След мачовете изпитвам жестоки болки, но мисля единствено за това как съм се представил на терена. Така беше преди години, така продължава да бъде и сега", заяви той, цитиран от Ройтерс.

Навас се яви на пресконференцията на мястото на капитана Алваро Мората, след като от отбора прецениха, че именно ветеранът трябва да получи вниманието в може би последния си мач за националния отбор.

"Той (Мората - б.пр.) каза, че е по-логично аз да изляза пред журналистите. Изиграл съм много финали, а това може би е последният ми мач за Испания. Наистина оценявам хубавия жест. Ще хвърля всички сили в този мач за честта на отбора и страната ми. Това е най-важното", каза още Навас.

"В настоящия състав има същата сплотеност като в онзи, който спечели две европейски и една световна титла. Отношенията между футболистите са фантастични. Надявам се да стигнем до същия резултат и да зарадваме хората в Испания", продължи той.

"Англия има много добър отбор, пълен с футболисти от най-висока класа. Съперникът е силен и знаем колко сложно ще бъде да стигнем до титлата. Не бива обаче да мислим за съперника, а за нас самите. Трябва да опитаме да играем по същия начин, както го правехме до момента.

"Преди този мач чувството не е по-различно от останалите. Отново горим от нетърпение и в същото време сме пълни с увереност. Това е правилният начин да влезеш в един двубой. Целта е да играем добър футбол и да не подценяваме ситуацията".