Ламин Ямал влезе в историята. Още не е навършил 17 години, а вече целия свят говори за него. С гола който вкара срещу Франция на полуфинала на Евро 2024, той се превърна в най-младият голмайстор в историята на европейските първенства. Дори излязоха статистики с името на Пеле! Тинейджърът от Барселона има най-хубавата си лятна ваканция в живота. Но той иска да продължи с успехите и във финала в неделя. Когато вече ще е отпразнувал рожденния си ден и ще е на 17.

"Благодаря ви много, много съм щастлив, че стигнахме до финала, сега най-важното е да го спечелим. Имахме трудни моменти, не очакваш да пуснеш толкова ранен гол, но успяхме да реагираме. Голът ми? Исках да вкарам точно там, където отиде топката. Много съм щастлив", обяви Ямал.

"Опитвам се да не мисля прекалено много за това, което се случва. Опитвам да се наслаждавам и да помагам на отбора и ако всичко върви по моя път, съм щастлив и доволен от победата. Искам да побеждавам, да побеждавам и да побеждавам, ще отпразнувам рождения си ден тук, в Германия, с моя отбор. Това е страхотно", допълни героят.