Крилото на испанския национален отбор Ламин Ямал може и да е само на 16 години, но не бива да бъда наричан дете, смята защитникът на държавния тим на Германия Давид Раум преди четвъртфиналния двубой между двата състава от Европейското първенство в понеделник.

Трикратният европейски шампион Германия, който от 10 години няма трофей от голям турнир, победи Дания на осминафиналите, а Испания се справи с Грузия.

"Когато видите какво Ямал носи на футбола, възрастта вече не е тема. Момчета играе в първия отбор на Барселона и в националния тим, така няма нужда да говорим за него като за дете. Той има брутални качества и ние трябва да намерим начин да се защитаваме срещу него", коментира 26-годишният Раум, който добави, че не само с Ламин Ямал ще трябва да се справя той и съотборниците му, а и с Нико Уилямс и останалите испански национали.

"Ламин и Нико са двама топ футболисти, но не са само те. Целият испански състав е много добре комплектуван. Не са предсказуеми и трябва да намерим начин да спрем целия им отбор", обясни германският национал.

Германия няма победа над Испания в турнирен мач от 36 години. Германците отстъпиха пред тима на Испания във финала на Евро 2008, а загубиха и полуфиналния сблъсък между двата отбора на Мондиал 2010. Испанците записаха успех с 6:0 над Германия в Лигата на нациите през 2020-а, а на Мондиал 2022 двата тима направиха равенство 1:1. Последната турнирна победа на Германия над Испания датира от Европейското първенство през 1988 година.

"Комплимент е, ако нашият мач е описван като потенциален финал преди финала, предвид представянето ни в последните турнири. Но ние гледаме на всеки мач като на финал и това е правилният начин. Ако искаме да спечелим титлата, трябва да победим всеки, включително Испания", завърши Давид Раум.