Халфът на Испания Родриго Ернандес-Родри стана първата жертва на новото правило на УЕФА за наказания и поради тази причина ще пропусне следващия мач на тима срещу Албания, последен в група С на Европейското първенство. Той има два жълти картона в първите два двубоя и това му осигурява една среща извън терена.

Испанците вече си гарантираха преминаване във втората фаза, след като отнесоха с 3:0 Хърватия на старта, а снощи се наложиха с 1:0 над Испания.

Но УЕФА преди началото на турнира въведе правилото, че с реферите могат да разговарят само капитаните на националните отбори имат право да се доближават до съдията и да общуват. Ако друг играч направи това и започне да се кара със съдията, той ще бъде санкциониран с жълт картон.

Родри cи изкара първия жълт картон в мача с Хърватия, когато спъна Бруно Петкович и съдията Майкъл Оливър не се поколеба да му извади наказанието. Снощи пък в последната минута на първата част си изпроси жълт картон заради апостроф срещу съдията и Славко Винчич го санкционира, с което му осигури и един мач почивка – на 24-и този месец срещу Албания.

Любопитното е, че Родри все пак сложи капитанската лента и можеше и да си спести санкцията. Но в момента, когато му беше показан картона, с лентата беше Алваро Мората.

Снимка: БГНЕС