Испанците са подготвени за всичко срещу действащия европейски шампион Италия и ще играят само за победа, заяви селекционерът на отбора Луис де ла Фуенте, цитиран от агенция Ройтерс. Той добави, че тези два състава имат качествата и класата, за да се срещнат на финал на европейско или дори световно първенство.

"Готови сме да си нацапаме ръцете, подготвени сме за всичко срещу Италия. Знаем техния стил на игра и знаем на какво са готови, за да стигнат до победата. Не могат да ни изненадат. Очаквам да видя силна и агресивна Италия, която иска контрол над мача чрез притежание на топката", заяви той, цитиран от Ройтерс.

"Това е най-важният мач в груповата фаза на европейското първенство. Ние играем само за победа и никога не сме се подготвяли за нещо различно".

Испанците отнесоха Хърватия с 3:0 в първия си мач и делят първото място в група В с отбора на Италия. Един от тези два състава най-вероятно ще спечели потока, а хърватите и албанците делят последната позиция след равенство 2:2 помежду си в ранния мач в сряда.

Съперничеството между Испания и Италия е едно от най-старите в света на футбола и двата отбора са правили редица драматични двубои на европейски първенства. Те ще се срещнат за осми път от 1960 насам, както и за пети пореден път на континенталния шампионат. Де ла Фуенте е убеден, че двата отбора изповядват сходен стил на игра.

"Доста си приличаме. И те имат отбор, който в момента се гради около нов треньор и млади, амбициозни футболисти. Когато ги гледам, все едно виждам нас самите в огледалото. Италианците са във възход и имат много добър колектив. Очаквам равностоен мач и футболна класика. Това спокойно може да бъде финал на европейско или световно първенство", добави испанският селекционер.

Де ла Фуенте разкри, че халфът Родри и нападателят Алваро Мората "не са в перфектно състояние, но са готови да играят срещу Италия". Двамата получиха леки контузии в двубоя срещу Хърватия.